Du är här: Hem

Sofias kamp mot staten

Just nu har vi lite problem med hemsidan och kan inte lägga ut det nya numret av Oberoende . Så länge lägger vi ut artikeln om Sofias kamp mot staten eftersom slutet försvann i den tryckta tidningen.

 

Sofias kamp mot staten – öppnar för nya möjligheter för omhändertagna barn


 

FÖRSTA ETAPPEN av Sofia Rapp-Johanssons stämning av svenska staten är över. Tingsrättens dom i det unika målet faller den 18 juni.

  Läs mer 

Senast uppdaterad lördag, 04 July 2015 15:28

Semesterstängt

Kansliet har semesterstängt, Vecka 28 29 30 och 31
Trevlig sommar önskar Förbundsstyrelsen samt kansliet.

Senast uppdaterad måndag, 22 June 2015 09:03

Intagna med skrivkamp


Förra året tvångsplacerades drygt tusen ungdomar på LSU- och LVU-hem i Sverige. En del av dem för brottslighet, andra för missbruk. Vem lyssnar på vad dessa ungdomar har att säga om sitt liv och sin situation? Genom satsningen ”Skriva för förändring” får de chansen att göra sin röst hörd i samhällsdebatten.

 

Läs mer på ETC

Senast uppdaterad söndag, 14 June 2015 15:13

Öppet brev till alla medlemmar

Helgen den 5-7 juni träffades den nya styrelsen för RFHL riks för sitt första möte. Där bestämde vi att detta öppna brev ska publiceras. Den demokratiska processen, och det val som gjordes på kongressen i Riddarhyttan, mynnade ut i valet av befintlig styrelse men ledde också tyvärr till en splittring, något som vi alla beklagar djupt. Vi tappade, tyvärr, också två i styrelsen innan vi ens hade haft första mötet. Rolf och Dean kan olyckligtvis inte medverka i styrelsearbetet på grund av arbetsmarknadsregler.

Senast uppdaterad tisdag, 16 June 2015 10:01

Läs mer: Öppet brev till alla medlemmar

Föredrag om Kofoedsskole i Köpenhamn

Senast uppdaterad måndag, 08 June 2015 18:17

Narkotikadödligheten i Sverige näst högst i EU

Antalet personer som dör i överdoser i Sverige har mer än fördubblats på tio år. Narkotikadödligheten i Sverige är nu näst högst i hela EU. Det visar en ny rapport från EU:s narkotikabyrå.

Läs mer från SVT här!

Senast uppdaterad torsdag, 04 June 2015 13:38

Översyn av socialtjänstlagen - hot och möjligheter

 Onsdag den 20/5 har Svensk socialpolitisk förening  studiedag om socialtjänstlagen, "Översyn av socialtjänstlagen - hot och möjligheter". Inger Forsgren kommer att sitta med i panelen.
 
 
 
 

 

Senast uppdaterad tisdag, 19 May 2015 18:54

Kongressen avklarad!

RFHL har nu haft sin kongress i Riddarhyttan. Inger Forsgren omvaldes som förbundsordförande för en andra period.

 

Till ordinarie förbundsstyrelseledamöter valdes:

 

Senast uppdaterad måndag, 18 May 2015 10:50

Läs mer: Kongressen avklarad!

Så här tycker vi på RFHL!

 

RFHL, Riksförbundet för Rättigheter, Frigörelse, Hälsa och Likabehandling, har beretts tillfälle att svara på remisspromemoria om ändring av lagen (2006:323) om utbyte av sprutor och kanyler.

I en remisspromemoria från Socialdepartementet föreslår man en ändring i den lag som öppnar upp för sprututbyten i landet. Man tar bort kravet på märkning av sprutor som delas ut i sprututbyten.

 

Senast uppdaterad måndag, 30 March 2015 10:00

Läs mer: Så här tycker vi på RFHL!

Arbetsförmedlingen drar in stöd

Många av de arbetslösa som är i störst behov av stöd för att hitta ett arbete har inte längre möjlighet att få den hjälpen. I måndags tog arbetsförmedlingen på papperet bort en av de grupper som tidigare ansågs vara i störst behov av stöd

Läs mer från SVT här! 

Senast uppdaterad måndag, 30 March 2015 09:48

Motion mer effektivt än läkemedel mot depression

Att motion är bra för hälsan hör vi ofta, men nu har svenska forskare, i en ovanligt stor studie belagt att motion kan vara effektivare mot depression än läkemedel.

Läs mer på Sveriges Radio 

Senast uppdaterad måndag, 30 March 2015 09:16

Friska tvingas till fortsatt vård inom psykiatrin

I Sverige är det en officiell hemlighet att friska människor tvångsvårdas i psykiatrin. När den offentliga utredningen "Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård"presenterades nyligen förväntade vi oss förslag på lösningar på denna rättsskandal. Av detta blev intet. Utredningens förslag innebär istället försämringar i rättssäkerheten för dessa patientgrupper. Det skriver Dennis Aberos och Per Sternbeck, RFHL. 

Källa: SVD Opinion 

Läs mer

 

Senast uppdaterad torsdag, 19 March 2015 13:38

Sida 1 av 27

Nedtankningssida

 

Go to top